تغذیه کودک بعد از ۶ ماهگی

تغذیه کودک از غذاهای جامد که به آنها غذاهای تکمیلی گفته می شود باید از شش ماهگی آغاز شود. این کار قدمی مهم در رشد کودک است و یافتن طعم و رنگ جدید غذاها نیز می تواند بسیار مسرت بخش باشد. در آغاز کودکان به سه وعده غذایی در روز نیاز ندارند. به تدریج می توان تنوع و میزان غذای مصرفی کودک را افزایش داد و رژیم غذایی کودک را به رژیم غذایی خانواده نزدیک کرد. تنها تفاوت در حجم کمتر غذای کودک است.

مناسب ترین زمان برای شروع غذای کمکی کودک

تحقیقات نشان می‌دهد که تغذیه کودک شش ماهه به طور کلی با شیر مادر و شیر خشک تامین می شود.

سه علامتی که نشان می دهد کودک برای اولین غذای کمکی آماده است:

·         کودک می‌تواند درست بنشیند و سر خود را ثابت نگه دارد.

·         کودک می‌تواند چشم‌ها، دست ها و سر خود را به صورتی نگه دارد که بتواند به غذا نگاه کند، آن را بردارد و در دهانش قرار دهد.

·         کودک بتواند غذا را به درستی بخورد. کودکانی که آماده نباشند غذا را با زبان خود بیرون می‌رانند و به همین دلیل بیشتر غذایی که می خورند را روی صورت خود می ریزند.

این علائم ممعمولا در یک کودک شش ماهه دیده می شود .

آغاز غذاهای کمکی

زمانی که کودک غذاهای کمکی را آغاز می‌کند، همیشه همراه او باشید تا اگر غذا در گلوی او گیر کرد از ایجاد خفگی و مشکلات دیگر جلوگیری کنید.

کودک خود را وادار به غذا خوردن نکنید. اگر علاقه مند نیست تا نوبت بعدی که علاقه نشان داد صبر کنید. اگر از قاشق استفاده می کنید، صبر کنید که کودک دهانش را باز کند و سپس به او غذا دهید

در آغاز فقط یک بار در روز تکه های کوچک یا چند قاشق چای خوری غذا به کودک بدهید. به غذای کودک نمک، شکر یا عصاره های طعم دهنده گوشت و مرغ اضافه نکنید.

تغذیه کودک از یک سالگی

کودک در این زمان سه وعده غذا می خورد. در کنار این سه وعده شیر مادر یا شیر گاو به همراه میان وعده های سالمی مانند میوه ها، سبزیجات، نان تست یا کیک های برنجی را نیز می توان به رژیم غذایی کودک اضافه کرد.

یک کودک یک ساله می تواند شیر کامل گاو بنوشد. محصولات پرچرب در اولویت انتخاب می باشند.

·         موارد زیر را می توانید به کودک خود بدهید:

·         سه یا چهار وعده غذای نشاسته ای مثل سیب زمینی، نان یا برنج

·         سه یا چهار وعده میوه یا سبزیجات

·         دو وعده گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ، سوپ حبوبات

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد