بهبود آپنه خواب

آیا تا به حال از آپنه خواب ناشی از چاقی چیزی شنیده اید؟

علت ایجاد خفگی در خواب یا همان آپنه انسدادی، افتادن بافت نرم گلو و در نتیجه قطع تنفس به صورت موقتی می باشد. این بافت نرم گلو در افراد چاق ضخامت بیشتری دارد و از این رو این افراد مستعد ابتلا به آپنه خواب ناشی از چاقی می باشند.

تنفس می تواند با یک نفس عمیق یا تکان شدید بدن به حالت قبل برگردد. عدم درمان آپنه خواب ناشی از چاقی ممکن است با بیماری هایی مانند فشار خون بالا، ضربان قلب نامنظم، حملات قلبی و سکته مغزی مرتبط باشد

چاقی یکی از مهمترین علل ابتلا به آپنه خواب انسدادی است شما میتوانید با انجام جراحی لاغری از شر این موضوع راحت شویدعلت ایجاد خفگی در خواب یا همان آپنه انسدادی، افتادن بافت نرم گلو و در نتیجه قطع تنفس به صورت موقتی می باشدهزینه عمل اسلیو را معمولا افراد شخصا پرداخت میکنند و بیمه مبلغی را پرداخت نمیکند با توجه به اینکه اگر bmi بدنتان تا یه حدی بالا باشد آنوقت بیمه مقداری از هزینه اسلیو معده را پرداخت میکنداین بافت نرم گلو در افراد چاق ضخامت بیشتری دارد و از این رو این افراد مستعد ابتلا به آپنه خواب ناشی از چاقی می باشندشما میتوانید با مراجعه به یک جراح لاغری از کم و کیف ماجرا با خبر شوید.

تنفس می تواند با یک نفس عمیق یا تکان شدید بدن به حالت قبل برگردد. عدم درمان آپنه خواب ناشی از چاقی ممکن است با بیماری هایی مانند فشار خون بالا، ضربان قلب نامنظم، حملات قلبی و سکته مغزی مرتبط باشد.

حدود ۸۵ درصد از افرادی که به آپنه خواب مبتلا هستند، از چاقی رنج می برند. جالب است که بدانید، این اختلال در ۲۵ درصد از مردان و نزدیک به ۱۰ درصد از زنان رخ می دهد. همچنین این بیماری ممکن است همه گروه های سنی را درگیر کند ولی اکثرا در افراد بالای ۴۰ سال و دارای اضافه وزن رخ می دهد.

خطرات آپنه خواب ناشی از چاقی

فشار خون بالا

خستگی و خواب آلودگی روزمره

افزایش احتمال بیماری های قلبی عروقی

بیماری های چشم

دیابت نوع ۲

سندروم متابولیک

مزایا جراحی لاغری

جراحی های لاغری به روش لاپاراسکوپی نوعی روش مدرن و موثر هستند که تاکنون به میلیون ها نفر کمک کرده تا وزن اضافی خود را کم و زندگی سالم تری را تجربه کنند. انواع عمل معده برای لاغری مثل اسلیو معده ، حلقه معده و یا بای پس معده این امکان را برای بیمار فراهم می کنند تا عادات غذایی غلط را تغییر دهند و به طور موفقیت آمیزی وزن کم کرده و آن را حفظ کنند. همچنین بسیاری از بیماری هایی که فرد در زمان چاقی به آنها مبتلا بوده، پس از جراحی لاغری بهبود خواهند یافت. جراحی لاغری مزایای فراوانی دارد و می تواند از روش های مختلفی برای بیمار فایده ایجاد کند. برخی از مهمترین مزایای جراحی لاغری عبارتند از:

·         کاهش مرگ و میر (افزایش طول عمر)

افرادی که از چاقی مفرط رنج می برند، اغلب طول عمر های کوتاه تری دارند. یک فرد چاق در مقایسه با فردی که از وزن طبیعی برخوردار است، باید توقع طول عمری حدود ۱۲ سال کمتر از فرد سالم را داشته باشد. عمل لاغری ثابت کرده که می تواند با کاهش وزن اضافی بدن خطر سکته های مغزی و قلبی را کاهش داده و به طول عمر بیمار بیافزاید

·          بهبود بسیاری از بیماری ها

جراحی لاغری می تواند از طریق کاهش وزن قابل توجه، بسیاری از بیماری های مرتبط با چاقی  را بهبود یا کاملا درمان کند. بیماری هایی مانند:

  • دیابت نوع دو
  • فشار خون بالا
  • بیماری های قلبی
  • کلسترول بالا
  • زانو درد، کمر درد و آرتروز مفصلهایی که وزن زیادی را تحمل می کردند
  • افسردگی
  • آپنه خواب و مشکلات تنفسی
  • سوزش سر دل
  • بی اختیاری ادرار استرسی
  • قاعدگی های نامنظم
  • آسم
  • ترک های پوستی
  • گرفتگی شدید رگ ها

·         توقف ریفلاکس معده

ریفلاکس معده شامل بازگشت اسید معده به درون مری و حلق می باشد که منجر به سوزش و آسیب دیدن پوشش مری می شود.

چربی های اضافی اطراف شکم به معده فشار وارد می کنند که همین امر موجب ریفلاکس معده می شود. کاهش وزن این فشار را کم می کند و اغلب موجب توقف ریفلاکس معده می شود.

·         افزایش قدرت باروری

همانطور که بیشتر ما از رابطه چاقی و بارداری  آگاهی داریم، کاهش وزن می تواند سیکل قاعدگی را منظم کرده و سطوح بالای هورمون آندروژن را کاهش دهد. کاهش وزن همچنین به کاهش علائم سندروم تخمدان پلی کیستیک کمک کرده و موجب کاهش ناباروری در بسیاری از خانم ها می شود.

 

·         بهبود کیفیت زندگی

جراحی لاغری از طریق کاهش وزن شدید، می تواند زندگی شخصی بیمار را دگرگون کرده و موجب پیشرفت وی در زمینه های مختلف شود.

به طور کلی، سلامت جسمی و روانی پس از جراحی لاغری به طرز چشمگیری افزایش پیدا می کند و فرد شاهد تغییرات

شایعات متداول در مورد جراحی لاغری

شایعات و سوء تفاهمات بسیاری درباره جراحی لاغری در میان مردم وجود دارد که همین امر تصمیم جراحی لاغری را برای برخی بسیار سخت کرده است. اما در واقع حقیقت با شایعه تفاوت بسیاری دارد.

جراحی لاغری به شدت خطرناک است.

با اینکه رفتن زیر تیغ جراحی خطراتی به همراه دارد، اما خطر اکثر جراحی های لاغری از چاق ماندن بسیار کمتر است. طبق مطالعات انجام شده، خطر زندگی با چاقی مفرط که می تواند شامل بروز بیماری هایی چون سرطان، بیماری های قلبی و دیابت باشد، بسیار بیشتر از انجام شدید ترین و تهاجمی ترین جراحی های لاغری است. همچنین مطالعات جدید نشان می دهند که جراحی لاغری با روش لاپاراسکوپی  مدرن، کمتر تهاجمی بوده و موجب کوتاه شدن دوره نقاهت می شود.

تمام جراحی های لاغری یکسان هستند.

از آنجایی که هیچ دو نفری مانند هم نیستند، پس هیچ دو جراحی لاغری هم نمی توانند یک شکل انجام گیرند. جراحی لاغری انواع مختلفی دارد که هر بیمار باید بر اساس نیاز خود یکی از آنها را انتخاب کند. برخی از شایع ترین انواع جراحی لاغری شامل اسلیو معده ، بای پس معده، ساسی بای پس و حلقه معده  می باشد.

شانس مرگ ناشی از جراحی لاغری بیشتر از مرگ در اثر چاقی مفرط است.

یکی دیگر از شایعات جراحی لاغری که بیشتر از موارد دیگر باعث ترس بیماران می شود احتمال مرگ در اثر جراحی لاغری است. اما باید بدانید با افزایش اندازه بدن، طول عمر فرد کاهش می یابد. افرادی که از چاقی مفرط رنج می برند، در معرض بیماری های خطرناکی چون دیابت نوع دو و فشار خون بالا هستند که احتمال مرگ و میر را در این افراد به طور چشمگیری افزایش می دهد.

پس از جراحی لاغری نمی توان باردار شد

پزشکان معتقدند که بیمار بهتر است برای باردار شدن پس از جراحی لاغری، یک سال صبر کند، زیرا بارداری ممکن است با برنامه کاهش وزن وی تداخل پیدا کند. اما به طور کلی در قابلیت زایمان، بارداری و شیردهی پس از جراحی لاغری تغییری ایجاد نخواهد شد.

از آنجایی که ارتباط چاقی و بارداری مشخص است و می تواند موجب ناباروری مرد و زن می شود، پس کاهش وزن گامی مهم در فرزند آوری ایفا می کند.

اگر پس از جراحی لاغری، قصد باردار شدن دارید، بهتر است قبل از آن با یک متخصص زنان و زایمان مشورت کنید و سطح ویتامین D خون را مرتب کنترل کنید.

بیمه هزینه جراحی لاغری را پرداخت نخواهد کرد

اکثر شرکت های بیمه برای تقبل هزینه عمل جراحی لاغری  نیاز به شرایط زیر دارند:

  • اثبات پزشکی جراحی
  • گرفتن رژیم لاغری تحت نظر متخصص تغذیه
  • ارزیابی هایروانشناسی

هدف شرکت های بیمه این نیست که توانایی کاهش وزن بیمار را در این زمان بسنجند بلکه هدف از این برنامه ثابت شدن وزن فرد و عدم نوسان آن می باشد. در غیر این صورت بیمه هزینه ها را پوشش نخواهد داد.

با این وجود هر بیمار باید درباره مطالب گفته شده با پزشک خود مشورت کند و هیچ دارویی را  خود تجویز نکند. زیرا هر شخص نیاز ها و شرایط خاص خود را دارد و نمی توان با همه یکسان رفتار کرد

آیا جراحی لاغری خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد؟

یکی از بهترین و موثرترین روش های لاغری برای افرادی که از چاقی مفرط رنج می برند، استفاده از جدیدترین روش جراحی لاغری  است. جراحی های لاغری به روش لاپاراسکوپی  می تواند از نوع بای پس معده  یا اسلیو معده  ، حلقه قابل تنظیم معده و روش های قدیمی تر مثل بالون معده باشد.

از آنجایی که کاهش وزن ناشی از جراحی لاغری بدون بازگشت می باشد، محققان بهتر می توانند اثرات آن را بر ریسک ابتلا به سرطان بررسی کنند. و به احتمال زیاد این اثرات بیشتر مربوط به مزایای لاغری می باشد تا تغییراتی که افراد بعدا برای پیشگیری از سرطان در رویه ی زندگی شان ایجاد می کنند.

تحقیقات زیادی در این زمینه انجام شده است که نمی توان به صورت جزئی به آنها پرداخت اما همه ی آنها به طور کلی نشان می دهند که ریسک ابتلا به سرطان در افراد چاقی که جراحی لاغری انجام داده اند نسبت به افراد چاقی که این جراحی را انجام نداده اند کاهش یافته است.

شواهد نشان می دهد که تاثیر این جراحی بیشتر برای زنان بوده است اما شواهد مربوط به مردان نیز در حال افزایش است.

به عنوان مثال یکی از مطالعات که روی افراد مختلفی انجام شده است نشان می دهد ریسک ابتلا به سرطان در کسانی که جراحی لاغری انجام داده اند تا مرز ۴۵ درصد پایین آمده است. البته با بررسی دقیق تر مشخص شد که این نتایج فقط مربوط به زنان بوده است.

یکی دیگر از مطالعات اخیر که شامل ۲۵۰۰ نمونه ی سرطانی می شود نیز نشان می دهد که ریسک سرطان در افرادی که جراحی لاغری انجام داده اند پایین آمده است که این نتایج بر اساس ۳.۵ سال پیگیری به دست آمده است. البته این کاهش ریسک بیشتر در سرطان های سینه، روده ی بزرگ، لوزالمعده و رحم دیده شده است.

بنابراین نتایج مطالعات تاکنون امیدوار کننده بوده است و نشان می دهد کاهش وزن خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.

اما محدودیت هایی نیز در این زمینه وجود دارد. اولا جراحی لاغری برای همه ی افراد مناسب نیست ثانیا افرادی که جراحی لاغری انجام می دهند ممکن است با هم تفاوت داشته که این مطالعات روی این موضوع حساب نکرده است. علاوه بر این اثرات لاغری به وسیله ی جراحی با روش های غیر جراحی تفاوت دارد.

آیا جراحی لاغری درد دارد؟


جراحی لاغری ، عملی مهم با درجات مختلف پیچیدگی است، به همین دلیل طبیعی است که بیمار در روز های اولیه پس از جراحی لاغری دچار خستگی مفرط، حالت تهوع، استفراغ، بی خوابی، درد حاصل از جراحی، ضعف، سرگیجه خفیف، درد در هنگام خروج باد معده (چه از راه دهان و چه از راه مقعد) و تحولات روحی باشد.

با این حال، می توانید مطمئن باشید که تامین احساس آرامش و تسکین درد بیمار، پس از جراحی لاغری یکی از اولویت های کارکنان بیمارستان می باشد. به همین دلیل پرستاران بیمارستان تا حد مجاز می توانند برای تسکین دردتان به شما مسکن تزریق کنند.


علت درد پس از جراحی لاغری

بیشتر جراحی های لاغری به وسیله جدیدترین روش جراحی لاغری یعنی روش لاپاراسکوپی انجام میگیرد و از این رو مدت ماندن در بیمارستان و درد بیمار بسیار کمتر از جراحی های باز می باشد. با این حال بیمار بیشترین درد را در اطراف جای بخیه جراحی لاغری حس می کند که پزشک معده را از آنجا بیرون آورده است. این زخم اغلب در سمت چپ، زیر قفسه سینه قرار دارد.

اینکه بیشترین درد در این نقطه حس می شود، کاملا طبیعی است. از آنجایی که هنگام در آوردن معده طی اسلیو معده به این برش فشار وارد شده و اغلب کش می آید، فیبر های عضلانی پاره می شود و اغلب منجر به کبودی می شود. همین امر منجر به درد بعد از اسلیو معده می شود.

طی مراحل بای پس معده ، نقطه آناستوموز (محل تلاقی روده با معده جدید) معمولا با بخیه یا استاپلر دورانی دوخته می شود. این استاپلر ها بزرگ هستند و برای وارد کردن آنها از برش ایجاد شده، نیاز به باز کردن برش سمت چپی سینه وجود دارد. وارد کردن و خارج کردن این دستگاه بخیه می تواند موجب کش آمدن ماهیچه ها و در برخی موارد کبودی شود.

از آنجایی که در جراحی بای پس و اسلیو معده برش ها کمی بزرگتر خواهند بود، امکان دارد که این دو جراحی بیش از حلقه معده ایجاد درد کنند