4 دلیلی که ثابت میکند مناسبترین روش برای اصلاح مشکلات ناصافی دندان در دانشجویان Invisalignها هستند

1با ارتودنسی اینویزیلاین همه چیز آسونه

برخلاف ارتودنسی کودکان که خود کودک، والدین و متخصص ارتودنسی کلی به زحمت و دردسر می افتند تا درمان تمام شوند، در ارتودنسی نامرئی با Invisalign دردسرها خیلی خیلی کم هستد طوری که همه چیز برای شما آسان پیش میرود. تنها کافی است که به یک متخصص ارتودنسی مراجعه کنید و از او بخواهید دندان های شما را به صورت رایگان ارزیابی کند و یک برنامه برای درمان ارتودنسی با اینویزیلاین برای شما در نظر بگیرد.

2کسی نمیتونه دستگاه ارتودنسی شما رو ببینیه! اگر هم دید میذاره پای باکلاس بودنت!

دستگاه های این-ویزیلاین برخلاف بریس های فلزی که از 10 متری هم قابل مشاهده هستند چندان در چشم نیستند. مگر اینکه شخصی خیلی به شما نزدیک شود تا بتواند آن ها را ببیند. بنابراین اگر دوست ندارید کسی بفهمد شما تحت درمان ارتودنسی هستید اصلا نگران نباشید زیرا کسی دستگاه شما را نمی بیند. تازه به قول یکی از دوستان دانشجو که طی پروسه درمانی اینویزیلاین گذاشته بود، همه میگویند چه درمان باکلاسی!

3با اینویزیلاین نهایتا تا 4 ترم مشکل دندونات حل میشه

یکی دیگر از مزایای اینویزیلاین‌ها این است که بسته به مشکلی که با دندانهایتان دارید ممکن است کمتر از آنچه که فکرش را میکنید طرح لبخندتان اصلاح شود. این دستگاه ها برای مقابله با مشکلات ارتودنسی از خفیف تا شدید ساخته شده اند

4با یک طرح لبخند عالی و پرفکت فارغ التحصیل میشی!

بودن در دانشگاه از هر لحاظ یکی از بهترین دوره های زندگی همه ما انسان ها است. شما وقت زیادی دارید که هم به درس و تحصیل خود برسید و هم کارهای دیگری مثل حضور در انجمن های دانشجویی،  مسابقات ورزشی، شرکت در کلاس های راهنمایی و رانندگی و …. را انجام دهید. اگر میخواهید در بهترین حالت ممکن فارغ التحصیل شوید، در کنار سایر برنامه های خود، بیایید بین این همه تفریح یک جای خالی هم برای درمان ارتودنسی نامرئی با اینویزیلاین اختصاص بدهید.

5.هزینه ارتودنسی نامرئی اینویزیلاین کم است

میدانیم که زندگی دانشجویی هزینه ها و خرج و مخارج خودش را دارد و شاید خیلی از دانشجوها نتوانند هزینه های درمان هایی مثل ارتودنسی سرامیکی یا ارتودنسی با بریس معمولی را پرداخت کنند. اما نگران نباشید چون ارتودنسی اینویزیلاین هزینه های کمتری دارد و مناسب دانشجوها است.

 

اگر دانشجو هستید و فکر میکنید دندان های شما ناصاف و کج است با یک متخصص ارتودنسی خوب صحبت کنید تا ببینید مشکل دندان های شما چقدر شدید است و کدام یک از گزینه های بالا برای شما مناسب است. برای مثال اگر در تهران درس میخوانید میتوانید با دکتر درویش پور یکی از 10 تا بهترین متخصص ارتودنسی در تهران مشورت کنید و تا قبل از فارغ التحصیلی صاحب یک لبخند بینظیر شوید.

ارتودنسی در بیماران با اختلالات خونی

امروزه درمان ارتودنسی تنها برای کسانی که سالم و سرحال هستند، انجام نمی‌شود بلکه برای افرادی که دچار برخی مشکلات پزشکی هستند نیز انجام می‌شود. هنگامی که درمان ارتودنسی برای برخی بیماران که مشکلات پزشکی دارند انجام می‌شود، ممکن است با برخی چالش‌ها روبرو شویم. یکی از این قبیل چالش‌ها، مشکلاتی است که عمدتاً به دنبال اختلالات خونریزی رخ می‌دهد.

مراقبت‌های دندانی در صورت وجود اختلالات خونی

بهداشت دهان و دندان مناسب در تمامی افراد، از جمله افراد مبتلا به اختلالات خونی، حائز اهمیت است. البته برخی دستورات و موارد احتیاط خاص نیز وجود دارد که در صورت آماده شدن برای درمان­ دندان‌ها باید رعایت شوند. به علاوه اطلاعات ضروری را باید در اختیار دندانپزشک گذاشت تا مطمئن شوید که بهترین نتیجه را چه در کوتاه مدت و چه در طولانی مدت به دست خواهید آورد.

طراحی درمان‌های دندانی

برای دندانپزشک شما بسیار حائز اهمیت است که برای درمان شما، یک طرح درمانی تدارک ببیند تا مطمئن شود که این درمان‌ها به بهترین و ایمن‌ترین وجه ممکن انجام می‌شوند. بسته به شدت اختلالات خونی، ممکن است برخی مراقبت‌های خاص در مورد برخی درمان‌های خاص وجود داشته باشد.

برای آماده شدن برای برخی درمان‌های دندانی خاص، جایگزینی فاکتور خونی، اسپری بینی دسموپرسین استات ممکن است ضروری باشد. این پروسه‌های دندانی شامل بی حسی، جرم گیری‌های عمیق، کشیدن دندان، پر کردن‌های عمیق و هر گونه جراحی در دهان می‌شود. حتماً باید پیش از انجام هر گونه درمان دندانی، با پزشک خود در مورد اقداماتی که ممکن است لازم باشد، صحبت کنید.

استفاده از بریس در افراد مبتلا به اختلالات خونی

اشخاص مبتلا به اختلالات خونریزی می‌توانند از بریس استفاده کنند. اگر شما به بریس نیاز داشته باشید، دندانپزشک، شما را به متخصص ارتودنسی ارجاع  خواهد داد. متخصص ارتودنسی می‌تواند برای شما ارتودنسی ثابت یا متحرک  تجویز کند. هرچند قبل از شروع درمان ارتودنسی، اکیداً توصیه می‌شود برنامه درمانی خود را با پزشک معالج مربوط به اختلالات خونی خود بررسی کنید.

 

انجام دادن دستورات پس از درمان

پس از اتمام هرگونه درمان بر روی دندان، دندانپزشک دستورالعمل‌­های دقیقی را در اختیار شما خواهد گذاشت که باید در طول دوره بهبودی دهان، آنها را انجام دهید. یخ ممکن است برای کاهش تورم دهان پیشنهاد شود. هنگامی که در درمان ارتودنسی، دندانی کشیده شود، از خوردن غذاهای داغ بپرهیزد و سوپ بخورید و نیز دهان را چندین بار در روز آبکشی نمایید. بسیار مهم است که رژیم آمیکار (AMICAR) را که هماتولوژیست خود تجویز کرده است کامل کنید. متوقف ساختن زودهنگام استفاده از آمیکار، می‌تواند باعث وقوع خونریزی شود. دندانپزشک ممکن است توصیه کند که در صورت لزوم از مسکن‌های غیر آسپرینی استفاده کنید. (توجه داشته باشید که هنگامی که آمیکار تجویز شده است، دوره داروها باید در 5-6 روز تمام شود.)

ارتودنسی در کودکان چه فوایدی دارد؟

ارتودنسی در کودکان برای جلوگیری از مشکلات فک و دندان در سنین بالا از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بسیاری از والدین بر این باورند که بهتر است تا زمان اتمام رشد دندان ها و فک کودکان دلبندشان صبر کنند تا جایگاه و حالت نهایی فک و دندان ها شکل گیرد. سپس به کمک درمان های ارتودنسی توسط دندان پزشک های مجرب اقدام به درمان نا هنجاری ها نمایند. در واقع باید گفت این یک باور نادرست می باشد. چرا که با مداخله زود هنگام و یا به موقع دندانپزشک یا ارتودنتیست ، کودک می تواند درمان راحت تری داشته باشد.

در حالت کلی می توان گفت 70% مردم نیاز به درمان های ارتودنسی مختلف دارند. و از این میان 40% از کودکان به درمان های اولیه و به موقع در حوزه ارتودنسی نیازمند می باشند. در صورت درمان این مشکلات و ناهنجاری ها نیاز به پرداخت هزینه های بالای ارتودنسی در سنین بزرگسالی و استفاده از متد های پیشرفته و جراحی های متعدد نخواهد بود.

مشکلات قابل حل در کودکان به وسیله ارتودنسی

مشکلات زیر میتواند به عنوان یک اخطار برای نیازمندی به ارتودنسی در کودکان به حساب آید:

  • جلو زدگی فک
  • عقب ماندگی فک
  • اندازه دندان ها
  • وجود دندان های اضافی
  • اختلالات فکی دندان ها

و همچنین عادات نادرست رایج در میان کودکان نظیر: مکیدن انگشت شست و تنفس دهانی.

آشنایی بیشتر با اخطار های ارتودنسی

عقب ماندگی و یا جلو زدن فک یا به عبارتی عارضه آندربایت در واقع همان اختلال و وجود ناهماهنگی در رشد فک بالا و فک پایین می باشد. این عارضه در سنین نوجوانی و زمانی که رشد کودک هنوز ادامه دارد به راحتی قابل درمان  است. اگر این نوع ناهنجاری در زمان رشد بیمار درمان نگردد فرد مبتلا مجبور به انجام درمان های ارتودنسی پیشرفته و جراحی فک خواهد شد.

 

عدم وجود فضای کافی برای رشد دندان ها نیز یکی از رایج ترین مشکلات موجود در بین افراد می باشد. در اکثر مواقع این مشکل با تراکم دندان ها ارتباط مستقیم دارد و به طور مثال اگر فک کودک کوچک و یا باریک باشد در سنین بالا برای درمان رشد دندان ها شاید پزشک معالج مجبور به کشیدن دندان های فرد شود. این در حالی است که اگر این مشکل به موقع درمان شود می توان با استفاده از تجهیزاتی در زمان رشد فضای بیشتری در دهان ایجاد کرد که مانع کشیدن دندان ها در درمان های ارتودنسی خواهد شد.

مزایای استفاده از درمان های ارتودنسی در سنین پایین

بهترین و مهمترین مزیت درمان مشکلات ارتودنسی در سنین پایین و در کودکان داشتن لبخندی زیبا و در پی آن بهره مندی از بدنی سالم و لثه های قوی و سلامت در بزرگسالی است. اما از دیگر مزایای ارتودنسی کودکان می توان موارد زیر را برشمرد:

 

  • شناسایی و ممانعت از ایجاد عادت های نامناسب
  • جلوگیری از ضعف رشدی در فک و دندان کودک
  • کاستن نیاز به جراحی های گسترده فک و دندان در بزرگسالی
  • درمان ارتودنسی برای کودکان مبتلا به شکاف لب و کام
  • دور کردن هزاران نفر از داشتن مشکلات پیچیده ارتودنسی در بزرگسالی
  • رسیدن به نتایج با کیفیت با احتمال ریسک پایین تر

کش‌های ارتودنسی

کش‌های ارتودنسی برای درمان جلو بودن فک بالا و جلو بودن فک پایین  و نیز برای اعمال فشار روی دندان در یک جهت خاص و قرار گرفتن در موقعیت صحیح استفاده می‌شود. این کش‌ها در اطراف براکت‌ها قرار می‌گیرند و درنگ‌های متنوع به کار برده می‌شوند. هنگام درمان ارتودنسی بهتر است این کش‌ها در زمان خواب نیز استفاده شوند. برای حفظ سلامت دهان و دندان و همچنین دارا بودن قابلیت کشسانی بیشتر بهتر است روزی 3 تا 4 بار کش‌ها تعویض شوند.

 

انواع کش‌های ارتودنسی

کش‌های ارتودنسی انواع مختلفی دارند که در ادامه به آنها می‌پردازیم.

کش ارتودنسی اورینگ (o-Ring): کشهای کوچکی هستند که دور براکت‌ها قرار میگیرند این کش‌ها برای حفظ سیم ارتودنسی داخل براکت‌ها استفاده می‌گردد. این کش‌ها در رنگ‌های متنوعی عرضه شده‌اند.

کش ارتودنسی رابربند یا باند‌های پلاستیکی: این کش‌ها در اندازه بزرگتر هستند و تنوع رنگ دارند. هدف از استفاده این کش‌ها اعمال فشار و نیرو بر دندان‌ها و حرکت دادن آنها و هدایت قوس‌های دندانی به موقعیت مورد نظر و جفت شدن دندان‌ها است.

کش ارتودنسی مثلثی: در حالتی که دندان‌های بالا بر روی دندان‌های پایین قرار نمی‌گیرند از کش ارتودنسی مثلتی استفاده می‌‍شود. کش ارتودنسی مثلثی از قلاب دندان نیش بالا به قلاب دندان آسیای پایین و قلاب دندان نیش پایین وصل می‌شود و شکل مثلت به وجود می‌آورد.

کش ارتودنسی کلاس 1: برای حرکت دندان‌ها به سمت یکدیگر و بسته شدن فضای باز اضفای بین آنها از کش ارتودنسی کلاس 1 استفاده میشود. در این حالت کش از قلاب دندان آسیای بالا به سمت قلاب دندان نیش بالا کشیده می‌شود.

کش ارتودنسی کلاس 2: برای حرکت دندان‌های بالا رو به عقب و حرکت رو به جلوی دندان‌های پایین از کش ارتودنسی کلاس 2 استفاده میشود. در این حالت کش ارتودنسی را از قلاب دندان نیش بالایی به قلاب دندان آسیای پایین وصل می‌شود.

کش مثلثی کلاس 2: ابتدا کش به قلاب یکی از دندان‌های نیش بالا و بعد به قلاب دندان آسیاب کوچک ردیف پایین و در نهایت به قلاب دندان آسیاب بزرگ ردیف پایین وصل می‌شود. در این حالت یک شکل مثلثی به وجود می‌آید که هدف آن حرکت رو به عقب دندان‌های بالا و حرکت رو به جلوی دندان‌های پایین است.

کش ارتودنسی کلاس 3: برای بهتر و تسریع  حرکت رو به جلوی دندان‌های بالا و حرکت رو به عقب دندان‌های پایین از کش ارتودنسی کلاس 3 استفاده می‌شود. این کش از قلاب دندان نیش پایین به دندان آسیای بالا متصل می‌شود.

کش مثلثی کلاس 3: کش از قلاب دندان نیش ردیف پایین به قلاب دندان آسیاب کوچک ردیف بالا و سپس به قلاب یکی از دندان‌های آسیاب بزرگ ردیف بالا وصل می‌شود. هدف از استفاده از این کش حرکت رو به جلوی دندان‌های بالا و حرکت رو به عقب دندان‌های پایین است.

کش ارتودنسی جعبه‌ای: به منظور روی هم قرار گرفتن دندان‌ها از کش ارتودنسی جعبه ای استفاده میشود. در این حالت قرار دادن کش‌ها به صورت یک مربع یا چهار‌گوش صورت میگیرد به طوری که به دو دندان در بالا و دو دندان در پایین متصل می‌شود.

کش ارتودنسی 7: استفاده از کش ارتودنسی 7 باعث تماس دو ردیف دندان شده و آنها را روی هم قرار می‌دهد. در این حالت کش به قلاب سه دندان متصل شده و به شکل 7 در می‌آید.

هزینه ارتودنسی

یکی از سوالات متداولی که بیماران میخواهند بدانند این است که هزینه ارتودنسی چقدر است. چرا که یکی از مهمترین عوامل تصمیم‌گیری درباره انجام درمان ارتودنسی هزینه آن می‌باشد.

لبخند ما جزیی از هویت ما را تشکیل می‌دهد چرا که بر احساس ما در مورد خودمان و همچنین نوع نگاه دیگران به ما تاثیر زیادی می‌گذارد. لبخند زیبا و دندان‌های صاف نه تنها باعث زیباتر شدن چهره می‌شود بلکه در سلامت فرد نیز تاثیر بسزایی دارد.

هزینه‌های ارتودنسی به چندین عامل مختلف بستگی دارد که این هزینه‌ها بر اساس طول درمان و روند درمان در جلسه اول مشاوره توسط متخصص ارتودنسی تعیین می‌شود. متناسب با نوع ناهنجاری و شدت نامرتبی دندان‌ها، همچنین ارتودنسی ثابت و یا ارتودنسی متحرک هزینه ارتودنسی و همچنین هزینه ارتودنسی فک بالا و پایین متفاوت خواهد بود.

 

عوامل تاثیر گذار در هزینه ارتودنسی

عواملی که در تعیین هزینه ارتودنسی موثر هستند عبارتند از:

  • نوع درمان ارتودنسی
  • طول درمان ارتودنسی
  • میزان ناهنجاری
  • نیاز به درمان جانبی
  • متخصص ارتودنسی یا دندانپزشک عمومی
  • مطب یا درمانگاه
  • بیمه ارتودنسی
  • انتظارات بیمار از ارتودنسی

نوع درمان ارتودنسی:  معمولا هزینه ارتودنسی برای بیماران مختلف به علت استفاده از روش های درمانی متفاوت متغیر می باشد. ارتودنسی متحرک چون برای مشکلات جزئی و متداول نامرتبی دندان می‌باشد در ظرف مدت کوتاهی به نتیجه می‌رسد. ارتودنسی متحرک در مقایسه با ارتودنسی ثابت هرینه کمتری دارد. ارتودنسی ثابت کاملترین و رایج‌ترین نوع ارتودنسی است و برای مشکلات مهمتر و اساسی دندان استفاده می‌شود و از لحاظ قیمت گرانتر است. نوع مواد و وسایل استفاده شده، سن بیمار، طول درمان و بیماری‌های دهان و دندان از جمله عواملی هستند که بر هزینه‌های ارتودنسی ثابت تاثیر می‌گذارد. بنابراین تعرفه درمان در هر یک از موارد خاص و بسته به تشخیص متخص ارتودنسی هزینه‌های متفاوتی دارند. انواع ارتودنسی که هزینه بیشتری دارند عبارتند از:

 

  • ارتودنسی دیمون
  • ارتودنسی نامرئی
  • ارتودنسی اینویزیلاین
  • ارتودنسی با براکت‌های همرنگ دندان
  • ارتودنسی لینگوال

انتظارات بیمار در هزینه ارتودنسی: بسته به نوع انتظار بیمار از ارتودنسی هزینه ارتودنسی متفاوت است. ممکن است بیماری فقط خواستار مرتب سازی دندان باشد اما بیماری دیگر ارتودنسی دندان را برای تغییر در فرم صورت بخواهد مسلما هزینه ارتودنسی این دو بیمار با هم متفاوت است.

 

متخصص ارتودنسی: هزینه‌ای که دندانپزشکان مختلف برای یک عمل دندانپزشکی مشخص تعیین می‌کنند ممکن است متفاوت باشد. درمان ارتودنسی نزد متخصص ارتودنتیست هزینه بیشتری نسبت به یک دندانپزشک عمومی دارد. بنابراین تاکید می‌شود قبل از انجام عمل ارتودنسی به چند تن از ارتودنتیست‌ها مراجعه کرده و از قیمت‌ها اطلاع پیدا کنید.