کدام نوع جراحی لاغری برای من مناسب است؟

در جوامع امروز به علت افزایش چاقی و مشکلات مربوط به آن، جراحی های لاغری بسیار پرطرفدار شده اند. جراحی لاغری روشی موثر است که موجب کاهش وزن قابل توجه و پایدار می شود. برخلاف تصور عامه و شایعات رایج پیرامون جراحی لاغری، امروزه با وجود جدیدترین متد جراحی لاغری، این عمل ایمن تر از هر زمان قابل انجام است.

اما پاسخ به این سوال که ((کدام نوع جراحی لاغری برای من مناسب است؟)) می تواند برای بسیاری از متقاضیان چالش برانگیز باشد. جراح لاغری طی جلسه مشاوره درباره تمام گزینه های موجود صحبت می کند و در نهایت بهترین عمل جراحی لاغری را با توجه به شرایط بیمار برایش انتخاب می کند. شاخص توده بدنی، عادات غذایی، مشکلات سلامت جسمی و روانی پس از جراحی لاغری، سابقه جراحی های دیگر، بازگشت پذیری، خطرات عمل، میزان کاهش وزن درخواستی و زمانی که فرد برای کاهش وزن لازم دارد، همه و همه در انتخاب نوع جراحی لاغری اثر گذار است.

انواع جراحی لاغری

در واقع جراحی های لاغری را می توان به دو روش طبقه بندی کرد، ابتدا به بررسی انواع جراحی های لاغری از لحاظ عملکردی می پردازیم:

  •  جراحی های محدود کننده

این جراحی ها با کوچک کردن اندازه معده و کاهش سرعت هضم به کاهش وزن و لاغری کمک می کنند. معده به طور معمول یک لیتر گنجایش دارد. پس از جراحی لاغری، معده ممکن است ابتدا فقط یک اونس ظرفیت داشته باشد اما بعد ها کش آمده و به۲ تا ۳ اونس هم می رسد. هر چه اندازه معده کوچکتر باشد، انسان مجبور است کمتر غذا بخورد و همین منجر به کاهش وزن و لاغری وی می شود. جراحی اسلیو معده از این نوع است.

  • جراحی های محدود کننده به همراه عدم جذب

این نوع جراحی های لاغری که به آنها جراحی های بای پس روده نیز گفته می شود، نحوه دریافت غذا را درون سیستم گوارشی تغییر می دهند. طی این جراحی، معده کوچک می شود و سپس قسمتی از روده کنار گذاشته می شود و همین امر موجب دشواری در جذب کالری غذاها و در نهایت لاغری می شود. جراحی بای پس معده از این نوع جراحی ها می باشد.

به طور کلی۴ نوع جراحی لاغری متداول وجود دارد که عبارتند از:

  • بالون معده
  • بای پس معده
  • حلقه قابل تنظیم معده
  • اسلیو معده

 

کدام نوع جراحی لاغری برای من مناسب است؟

در انتخاب نوع جراحی لاغری باید به چه نکاتی توجه داشت؟

انتخاب نوع جراحی لاغری کار آسانی نیست و تا حد زیادی بستگی به نظر جراح لاغری دارد اما در انتخاب هر یک بهتر است به نکات زیر توجه داشته باشید تا در نهایت انتخابی مناسب انجام دهید.

  • جراحی اسلیو، مضر برای ریفلاکس معده

در این جراحی حدود ۷۰ درصد معده برداشته می شود تا به این طریق فرد کمتر غذا خورده و در نتیجه میزان کالری دریافتی وی کاهش پیدا کند. در این جراحی روده دستکاری نمی شود و برخلاف بای پس معده، تنها معده کوچک می شود. همچنین پس از این جراحی، بیمار دیر تر احساس گرسنگی می کند، زیرا هورمون اشتها یا گرلین که در انتهای معده واقع شده، دیگر وجود نخواهد داشت.

این جراحی برای افرادی که به بیماری ریفلاکس معده مبتلا هستند، توصیه نمی شود. همچنین بیمار پس از جراحی اسلیو معده با سرعت کمتری نسبت به بای پس معده وزن کم می کند. البته این مسئله موجب می شود تا بیماران اسلیو معده کمتر دچار افتادگی پوست پس از جراحی لاغری شوند.

  • بای پس معده، درمان دیابت

در جراحی بای پس، بخش فوقانی معده بر داشته شده و بخشی از روده کوچک به باقی مانده ی معده متصل می شود. بنابراین این جراحی علاوه بر کوچک کردن معده، موجب کاهش جذب غذا نیز می شود. بای پس معده می تواند در اکثر موارد موجب درمان دیابت شود. یکی از عوارض شایع بای پس معده، سندروم دامپینگ است که در اثر آن بیمار قادر به خوردن غذاهای پر شکر و پر کالری نخواهد بود. در صورت مصرف، ضربان قلب بالا رفته، بدن عرق کرده و درد های شکمی به سراغ فرد خواهد آمد. در برخی موارد بیمار دچار اسهال نیز می شود.

عوارض بای پس

  • حلقه معده، عدم توانایی مصرف نوشابه

طی جراحی حلقه معده، به دور معده یک حلقه قرار داده می شود که در اکثر موارد قابل تنظیم است. حلقه قابل تنظیم معده نسبت به اسلیو و بای پس معده، کمتر تهاجمی بوده و بیماران با سرعت کمتری وزن کم می کنند. پس از جراحی حلقه معده باید از مصرف نوشیدنی های پرکالری و نوشابه ها خودداری کرد.

  • بالون معده، روشی منسوخ شده

این روش که امروزه دیگر طرفدار ندارد، شامل قرار دادن بالون در معده به منظور کاهش حجم آن و کم خوری می باشد. در این روش جراح، بالونی را توسط آندوسکوپ به درون معده برده و آن قسمت باد می شود. این بالون باید پس از مدتی از بدن خارج شود که در این صورت بیمار ممکن است دوباره وزن اضافه کند.

در نهایت یک جراح لاغری خوب کسی است که تشخیص می دهد ایمن ترین جراحی لاغری برای بیمار کدام است. بنابراین بهتر است قبل از تصمیم گیری از یک جراح لاغری باتجربه وقت مشاوره بگیرید. وی می تواند پس از معاینات لازم به شما بگوید که آیا شما کاندید مناسب جراحی لاغری هستید یا خیر؟

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد